2 Succesvolle methodes om gratis te adverteren op LinkedIn

LinkedIn is het grootste zakelijk sociale netwerk ter wereld. In Nederland heeft LinkedIn maar liefst 2,6 miljoen zakelijke gebruikers. Over deze gebruikers is veel bekend, zoals het bedrijf waar ze werken, de functie die ze hebben en welke LinkedIn groups ze volgen.  Adverteren op LinkedIn kan dus heel doelgericht en kosteneffectief. Maar hoe krijg je nu gratis een tegoed om het adverteren op LinkedIn uit te proberen?

In dit artikel geef ik je 2 succesvolle tips om gratis te kunnen adverteren op LinkedIn.

Waarom adverteren op LinkedIn

Adverteren op LinkedIn kan heel effectief zijn. Je kunt namelijk via LinkedIn met enorm veel criteria je doelgroep targetten. Hiermee is het zelfs mogelijk om alleen één persoon binnen een bedrijf je advertenties te laten zien!

Targetten op Voorbeeld
Functienaam “Strafrecht Advocaat” of “Homeopatisch Arts”
Functiegroep “Verkoop” of “Techniek” of “Marketing” functies
Bedrijfstak “Bankwezen” of “Biotechnologie”
Geografie “Belgie” of “Nederland”
Bedrijfsgrootte “1-10” of “500-1000” mensen
Bedrijfsnaam “ABN Amro” of “Unilever”
Functie “CEO” of “Eigenaar”
LinkedIn-groep Leden van LinkedIn-groepen
Leeftijd “18-24” of “35-54”
Geslacht “Vrouw” of “Man”

Twee manieren om te adverteren op LinkedIn

Op LinkedIn kun op twee manieren adverteren:

  1. Advertentie
    De eerste manier om op LinkedIn te adverteren is met een advertentie. Deze advertenties kan worden voorzien van tekst, een afbeelding of een video. De mensen die doorklikken op je advertentie kun je doorsturen naar een landingspagina op je site, maar ook is het mogelijk ze te laten landen op je LinkedIn-pagina. Deze manier van adverteren kan zowel vanuit een persoonlijk LinkedIn-profiel als een LinkedIn Company Page.
  2. Gesponsorde content
    De tweede manier om op LinkedIn te adverteren is met een gesponsorde update. Je kunt via deze methode een update op je LinkedIn Company Page onder de aandacht brengen van een publiek die niet je Company Page volgen. Deze manier van adverteren kan dus alleen nadat je een LinkedIn Company Page hebt aangemaakt.

Met een coupon gratis adverteren op LinkedIn?

Als je op Google zoekt naar coupons om gratis te adverteren, dan zie je door de bomen het bos niet meer. Het aantal coupon-codes wat je echt kunt gebruiken om te adverteren op LinkedIn is nihil. Toch zijn er twee methodes om gratis advertentietegoed te bemachtigen van LinkedIn.

2 Succesvolle methodes om gratis voor 50 euro te adverteren op LinkedIn

Er zijn 2 methodes die daadwerkelijk werken om gratis 50 Euro advertentie budget te ontvangen van LinkedIn:

  1. Log in op LinkedIn en zoek op “advertise with linkedin“, “adverteren op linkedin” of “linkedin coupon code“. Verzin enkele zoekopdrachten over adverteren en bezoek een paar resulaten. Je zult in de resultaten geen link vinden naar een artikel met een coupon om gratis te adverten, maar vaak krijg je enkele dagen later wel een coupon-code in je mailbox.
  2. Stuur een bericht naar LinkedIn via de helpdesk en kies bij “Issue Type” voor “Advertising”. Leg vervolgens in je bericht uit dat je een nieuwe adverteerder bent met een beperkt budget en graag op LinkedIn wilt adverteren. Als je vervolgens aangeeft dat je het prijsniveau aan de hoge kant vindt maar wel graag wilt experimenteren met adverteren op LinkedIN, dan sturen ze je zo goed als zeker een coupon-code. Zij weten namelijk ook dat die 50 Euro  ze niks kost en dat de kans groot is dat je blijft terugkomen als adverteerder op LinkedIn omdat het zo ontzettend effectief is.

Extra LinkedIn tip voor sollicitanten

Als je een baan zoekt kun je dus zelfs een advertentie op LinkedIn maken voor je eigen CV. Vervolgens kun je deze advertentie targetten op een persoon binnen een bedrijf die jouw sollicitatie moet beoordelen. Als dat geen goede binnenkomer is!

Meer handige tips voor jouw website

Connect met mij op Social Media voor meer handige tips voor jouw website.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *