3 handige adresboek tips om je contactpersonen beter te beheren in Google Android/Gmail

De contacten op mijn Samsung Galaxy S4 (een Google Android smartphone) zijn opgeslagen in mijn Google Adresboek (GMail). Op mijn smartphone heb ik ongeveer 1.900 contactpersonen staan. Dat zijn niet unieke contacten. Hoe zorg je er nou voor dat al deze contacten netjes beheerd en gegroepeerd worden op je Android Smartphone. Hieronder geef ik je 3 handige adresboek tips om je contactpersonen beter te beheren.

Het komt vaak voor dat ik voor één contactpersoon verschillende vermeldingen heb, vanuit verschillende sociale netwerken. Op dit moment synchroniseert mijn adresboek met Facebook, LinkedIn, Twitter, Skype, Google+ en WhatsApp.

1. Contactpersonen samenvoegen met je Android Smartphone

Je kunt dubbele contacten per stuk samenvoegen op je Smartphone. Hoe dit precies in zijn werk gaat hangt af van de versie van Android die je gebruikt. In de onderstaande screenshots toon ik hoe het werkt voor Android 4 Ice Cream Sandwich en Android 5 Lollipop.

Android 4 Ice Cream Sandwich

Android 5 Lollipop

Er zijn diverse programma’s te vinden in de Play Store om meerdere contactpersonen in een keer samen te voegen. Goede voorbeelden hiervan zijn Contacts Optimizer en Simpler Merger Duplicates. De vraag is of je voor deze actie, die je waarschijnlijk zelden tot nooit uitvoert,  een app wilt installeren op je toch al overvolle telefoon. Voor het samenvoegen van veel contacten kun je daarom ook gewoon je Google Adresboek (Gmail) gebruiken.

2. Contactpersonen samenvoegen met Google Adresboek (Gmail) op een laptop of PC

Als je met een laptop of PC naar Gmail gaat kun je gemakkelijk contactpersonen samenvoegen. Open hier voor je Google Adresboek (Gmail) en ga naar “Find duplicates” (“Dubbele contacten vinden”).

3. Automatisch landcodes toevoegen aan de telefoonnummers in je adresboek

Misschien ken je deze ergernis. Je moet iemand bellen vanuit het buitenland en het telefoonnummer van deze persoon staat met 06… in plaats van +316 in je adresboek. Om dit op te lossen kun je de app Country Code Fixer gebruiken.

Voor zover mijn 3 handige tips om je adresboek  en contactpersonen beter te beheren. Volgende keer gewoon weer wat handige hand on tips voor het verbeteren van je (WordPress) website.

Meer handige tips voor jouw website

Connect met mij op Social Media voor meer handige tips voor jouw website.